יש זכויות יוצרים לטכניון על עבודות סטודנטים?

קבלת ייעוץ משפטי ישיר מעו"ד האגודה ללא צורך הגעה למשרדי אס"ט, הפורום סגור לחברי אס"ט בלבד.
להוראות הרשמה לפורום - לחצו כאן!

מנהל: עו"ד האגודה

יש זכויות יוצרים לטכניון על עבודות סטודנטים?

הודעהעל ידי sirlans ב 16 יולי 2010, 20:30

שלום
אני סטודנט לארכיטקטורה
רציתי לדעת האם על פרוייקטים שאני מפתח במגיש בקורסים של הטכניון תוך הנחיות של מורים, של בניינים ועיצובים למינהם פרי עבודתי, יש לטכניון זכויות יוצרים מסויימות עליהם???
אני יודע שבאונברסיטאות אחרות כך הדבר....אוניברסיטת תל אביב והעברית למשל
לפי מה שהוסבר לי, ויכול להיות שזה לא מדוייק, יש 50% של בעלות של האוניברסיטה על החומר שמפיק הסטודנט במסגרת קורסים באוניברסיטאות אלה. וגם פרסום חומר שייצרת במסגרת הלימודים מותנה באישור האוניברסיטה לתקופה מסויימת שלאחר התואר.
אך לא מצאתי התייחסות כתובה לנושא בקשר לטכניון. מה הוא החוק/תקנה/נוהל בנידון?

הדבר הוא עלה מכיוון שברצוני להגיש בקורס עיצוב פנים פרוייקט עיצוב פנים עבור יזם פרטי שעשיתי ונבנה במהלך הסמסטר
ורציתי להגיש גרסה שלו, עם שינויים קלים בלבד, בקורס עיצוב פנים (המרצה יודעת כי ביצעתי את הפרוייקט גם ללא קשר לטכניון והציעה לי להצטרף לקורס דווקא בגלל כך)
כעת רוצים לפרסם כתבות על הפרוייקט שנבנה במספר עיתונים ארציים גדולים , ושם כמובן יזכרו שמות המעצבים וינתן קרדיט לנו- מי שעמל עליו ,מה שמעלה את סוגיית זכויות היוצרים. איינני יכול להרשות לעצמי להתחלק בזכויות היוצרים עם הטכניון מכיוון שאינני היחיד שעבד עליו, יש עוד אנשים שהם מחוץ למסגרת הטכניון שעזרו
ומגיע להם את חלקם מבחינת זכויות היוצרים.
הפרסום הוא עוד שבוע ....והייתי מאוד רוצה עדיין להגישו בקורס עיצוב פנים שהשתתפתי בו לאחר הפרסום. אז בבקשה
sirlans

חזור אל ייעוץ עו"ד

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד