מונית שירות של קו 11

מזנונים, מרכולים, מספרה, מכונות שתייה וחטיפים, מכונות צילום ומדפסות, תחבורה אל הקמפוס וממנו, שירותי הכביסה במעונות, כרטיסי סטודנט ובית הספר לצילום. בהנחיית משרד קמפוס - הכול כדי שתרגיש בבית!

מנהל: משרד קמפוס - אסט

מונית שירות של קו 11

הודעהעל ידי Xboy123 ב 28 יולי 2010, 17:56

לא ידעתי לאן להפנות את השאלה.. אז אני אשאל כאן ומקסימום יעבירו את ההודעה למקום מתאים יותר.

השאלה היא כזאת - מותר למונית שירות להעלות נוסעים, ואז אחרי כמה תחנות היא יכולה להחליט שיש מעט מדי נוסעים, להחזיר לנו את הכסף ולהוריד אותנו?
Xboy123
פרסם 2000 הודעות - קבל כוס בירה חינם!

Re: מונית שירות של קו 11

הודעהעל ידי Stigmata ב 29 יולי 2010, 00:10

לא נראה לי שזה כל כך קשור לטכניון.. המוניות האלה זה דיי גוף פרטי ואם הם כפופות למשו אז זה לחוקים של משרד התחבורה..

המקרה הזה קרה לך? כי זה דיי מוזר, בדר"כ הטכניון זאת התחנה הראשונה של המוניות של קו 11 ככה שגם אם אין הרבה נוסעים מהטכניון הן ממשיכות לנסוע ואוספות עוד נוסעים מחוץ לטכניון..
Stigmata
וותיק
וותיק

הודעהעל ידי Amir C ב 29 יולי 2010, 00:19

קרה לי לא פעם... אני מניח שזה חוקי, אבל לך תדע..
סמל אישי של המשתמש
Amir C
הכל דיבורים
הכל דיבורים

הודעהעל ידי Xboy123 ב 29 יולי 2010, 03:12

Stigmata כתב:לא נראה לי שזה כל כך קשור לטכניון.. המוניות האלה זה דיי גוף פרטי ואם הם כפופות למשו אז זה לחוקים של משרד התחבורה..

המקרה הזה קרה לך? כי זה דיי מוזר, בדר"כ הטכניון זאת התחנה הראשונה של המוניות של קו 11 ככה שגם אם אין הרבה נוסעים מהטכניון הן ממשיכות לנסוע ואוספות עוד נוסעים מחוץ לטכניון..

זו הסיבה שזה מוזר, שהמוניות תמיד יוצאות תחילה מהטכניון ואוספות אנשים עד מחוצה לו.
היום המונית אספה רק שני נוסעים - אני ועוד מישהי. כשהגענו לתחנת אוטובוס מול מעונות נווה ריפקין, הוא הוריד אותנו בטענה שאנחנו מעט מדי.
כמובן שהוא החזיר את הכסף ולא פספסנו את האוטובוס שהיה צריך לצאת אחרי זה וכו'..

לכן אני לא בא בטענות ממש.. רק רוצה לדעת אם זה באמת מותר מה שהוא עושה. בכל זאת זה מעצבן אותי באיזושהי צורה.
Xboy123

הודעהעל ידי הרב ב 29 יולי 2010, 19:10

לי זה גם קרה פעם ואני מניח שזה אצל אותו נהג.

אז ככה, עפ"י תקנות משרד התחבורה מונית שירות היא כמו קו אוטובוס, היינו, יש לה מסלול מוגדר שאסור לה לסטות ממנו וכמובן שאינה יכולה לכפות על נוסע לרדת במקום שאינו חפץ ובלבד שנמצא על המסלול המוגדר. אגב לידיעה כללית במונית ספיישל ברגע שאתה נכנס למונית ומבקש נסיעה ליעד כלשהו לנהג אסור לסרב להסיעך והוא מחויב להביא אותך ליעד אותו ביקשת. גם במוניות שירות העניין דומה אך הוא מוגבל על מסלול נסיעה מוגדר.

לכל חברת מוניות שירות צריך להיות רשיון לקווים מסוימים שהם רשאים להסיע. הנהג של מונית 11 נוהג להחליף שלטים של קו 123 לקו 11 כשמתחשק לו. במקרה הנ"ל יש חשד שמדובר בחאפר שאינו מורשה לקו 11 ואף לא לקו 123.

בכל מונית חייבות להיות שתי לוחיות במקום ברור שעליהן רשום שם הנהג ומספר הרשיון וכן שם בעל המונית ומספר הרשיון שלה.
כזכור לי ממקרה דומה מלפני שנתיים לנהג המדובר יש שפם, הוא דובר רוסית, קוראים לו גנאדי והבעלים של המונית היא אישה שאיני זוכר את שמה. בזמנו הבהרתי לנהג שאסור לו להוריד אותי אך הוא איים באלימות וקילל אותי, בתגובה שאלתי לשמו והודעתי לו שאני מתלונן עליו למשרד התחבורה.

הכתובת לפניות: [b]מפקח על התעבורה, בנק ישראל 5 בנין ג'נרי A ת.ד. 867 הקריה ירושלים[/b]

מידע נוסף על תקנות:
http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/ ... se#7_0_448
הרב
סטודנט
סטודנט

הודעהעל ידי Artium ב 29 יולי 2010, 20:06

מוזר, לא ידעתי שיש מוניות שרות של קו 11 :?
Artium
סטודנט
סטודנט

הודעהעל ידי Xboy123 ב 29 יולי 2010, 23:42

הרב כתב:לי זה גם קרה פעם ואני מניח שזה אצל אותו נהג.

אז ככה, עפ"י תקנות משרד התחבורה מונית שירות היא כמו קו אוטובוס, היינו, יש לה מסלול מוגדר שאסור לה לסטות ממנו וכמובן שאינה יכולה לכפות על נוסע לרדת במקום שאינו חפץ ובלבד שנמצא על המסלול המוגדר. אגב לידיעה כללית במונית ספיישל ברגע שאתה נכנס למונית ומבקש נסיעה ליעד כלשהו לנהג אסור לסרב להסיעך והוא מחויב להביא אותך ליעד אותו ביקשת. גם במוניות שירות העניין דומה אך הוא מוגבל על מסלול נסיעה מוגדר.

לכל חברת מוניות שירות צריך להיות רשיון לקווים מסוימים שהם רשאים להסיע. הנהג של מונית 11 נוהג להחליף שלטים של קו 123 לקו 11 כשמתחשק לו. במקרה הנ"ל יש חשד שמדובר בחאפר שאינו מורשה לקו 11 ואף לא לקו 123.

בכל מונית חייבות להיות שתי לוחיות במקום ברור שעליהן רשום שם הנהג ומספר הרשיון וכן שם בעל המונית ומספר הרשיון שלה.
כזכור לי ממקרה דומה מלפני שנתיים לנהג המדובר יש שפם, הוא דובר רוסית, קוראים לו גנאדי והבעלים של המונית היא אישה שאיני זוכר את שמה. בזמנו הבהרתי לנהג שאסור לו להוריד אותי אך הוא איים באלימות וקילל אותי, בתגובה שאלתי לשמו והודעתי לו שאני מתלונן עליו למשרד התחבורה.

הכתובת לפניות: מפקח על התעבורה, בנק ישראל 5 בנין ג'נרי A ת.ד. 867 הקריה ירושלים

מידע נוסף על תקנות:
http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/ ... se#7_0_448

תודה על המידע הכללי(:

כן, זה אותו רוסי עם שפם לבן והילד שלו תמיד נמצא איתו במונית (:

הוא באמת נראה קצת אלים, אתה יודע?
פעם אחת באתי לרדת מהמונית בחוף הכרמל, אבל בדיוק שמתי לב שנפל לי משהו אז בזמן שהוא עומד ומחכה אני מחפש את המשהו הזה.. והוא איבד סבלנות וצעק עליי ואז הוא אמר שהמשטרה עלולה לתפוס אותו.. אז הוא המשיך לנסוע במהירות חזקה וגרם לי להתנדנד מצד לצד במונית תוך כדי שאני מחפש על הרצפה את המשהו הזה(לא זוכר מה זה היה לעזאזל).. נבהלתי. בסוף הוא הוריד אותי ליד איזה בניין במרחק הליכה לא קטן מתחנת הרכבת הזאת.

הבן אדם הזה פשוט מחורפן.

וכן, פעמיים הוריד אותי ממונית השירות.. לא התרגשתי מזה ממש, חשבתי שמותר לו וסה"כ אני לא יצאתי מזה בנזק.. חוץ מהעובדה שבזכותו יכולתי להספיק רכבת מסוימת ובגלל שהוא הוריד אותי, הייתי צריך לקחת את קו 11 באוטובוס, שלא יגרום לי להספיק את הרכבת הזאת..

אם בכל זאת המעשה שהוא עושה אסור, אני באמת אשקול לכתוב מכתב בנושא לכתובת שנתת.. תודה!(:
Xboy123

הודעהעל ידי E.T ב 30 יולי 2010, 11:12

פעם נסעתי במונית 19 וכשהגענו לזיו, הנהג אמר לי ולעוד נוסע שהיה לעבור למונית 19 אחרת, כי הוא לא המשיך לנסוע לטכניון.
סמל אישי של המשתמש
E.T
כל סוף הוא התחלה חדשה...
כל סוף הוא התחלה חדשה...

הודעהעל ידי Amir C ב 30 יולי 2010, 11:26

E.T כתב:פעם נסעתי במונית 19 וכשהגענו לזיו, הנהג אמר לי ולעוד נוסע שהיה לעבור למונית 19 אחרת, כי הוא לא המשיך לנסוע לטכניון.

זה, לעומת המקרה השני, ממש מעצבן. (אלא אם היתה בתחנה כבר אותה 'מונית אחרת', למרות שעדיין מעצבן).
סמל אישי של המשתמש
Amir C
הכל דיבורים
הכל דיבורים

חזור אל פורום שירותים בקמפוס

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד