לא ידעתי לאן להפנות את השאלה.. אז אני אשאל כאן ומקסימום יעבירו את ההודעה למקום מתאים יותר.
השאלה היא כזאת - מותר למונית שירות להעלות נוסעים, ואז אחרי כמה תחנות היא יכולה להחליט שיש מעט מדי נוסעים, להחזיר לנו את הכסף ולהוריד אותנו?
מנהל: משרד קמפוס - אסט

Stigmata כתב:לא נראה לי שזה כל כך קשור לטכניון.. המוניות האלה זה דיי גוף פרטי ואם הם כפופות למשו אז זה לחוקים של משרד התחבורה..
המקרה הזה קרה לך? כי זה דיי מוזר, בדר"כ הטכניון זאת התחנה הראשונה של המוניות של קו 11 ככה שגם אם אין הרבה נוסעים מהטכניון הן ממשיכות לנסוע ואוספות עוד נוסעים מחוץ לטכניון..

הרב כתב:לי זה גם קרה פעם ואני מניח שזה אצל אותו נהג.
אז ככה, עפ"י תקנות משרד התחבורה מונית שירות היא כמו קו אוטובוס, היינו, יש לה מסלול מוגדר שאסור לה לסטות ממנו וכמובן שאינה יכולה לכפות על נוסע לרדת במקום שאינו חפץ ובלבד שנמצא על המסלול המוגדר. אגב לידיעה כללית במונית ספיישל ברגע שאתה נכנס למונית ומבקש נסיעה ליעד כלשהו לנהג אסור לסרב להסיעך והוא מחויב להביא אותך ליעד אותו ביקשת. גם במוניות שירות העניין דומה אך הוא מוגבל על מסלול נסיעה מוגדר.
לכל חברת מוניות שירות צריך להיות רשיון לקווים מסוימים שהם רשאים להסיע. הנהג של מונית 11 נוהג להחליף שלטים של קו 123 לקו 11 כשמתחשק לו. במקרה הנ"ל יש חשד שמדובר בחאפר שאינו מורשה לקו 11 ואף לא לקו 123.
בכל מונית חייבות להיות שתי לוחיות במקום ברור שעליהן רשום שם הנהג ומספר הרשיון וכן שם בעל המונית ומספר הרשיון שלה.
כזכור לי ממקרה דומה מלפני שנתיים לנהג המדובר יש שפם, הוא דובר רוסית, קוראים לו גנאדי והבעלים של המונית היא אישה שאיני זוכר את שמה. בזמנו הבהרתי לנהג שאסור לו להוריד אותי אך הוא איים באלימות וקילל אותי, בתגובה שאלתי לשמו והודעתי לו שאני מתלונן עליו למשרד התחבורה.
הכתובת לפניות: מפקח על התעבורה, בנק ישראל 5 בנין ג'נרי A ת.ד. 867 הקריה ירושלים
מידע נוסף על תקנות:
http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/ ... se#7_0_448

E.T כתב:פעם נסעתי במונית 19 וכשהגענו לזיו, הנהג אמר לי ולעוד נוסע שהיה לעבור למונית 19 אחרת, כי הוא לא המשיך לנסוע לטכניון.

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד